UVJETI KUPNJE


UDŽBENICI
 > ELEKTROTEHNIKA
 > INFORMATIKA
 > KEMIJA
 > MEDICINA
 > STROJARSTVO

STRUČNA KNJIGA

LEKSIKONI, PRIRUČNICI, RJEČNICI

BIBLIOTEKA 30 MINUTA

BIBLIOTEKA EDZ-a

BELETRISTIKA

POPULARNO-ZNANSTVENA KNJIGA

KATALOG


Tražilica
Kategorija
Naziv
Pojam
Broj posjeta:
KORISNIČKO IME: LOZINKA:

UML-dijagrami

Autor: Alan Jović, Marko Horvat, Igor Grudenić
ISBN: 978-953-279-035-1
Format: 17 x 23 cm
Opseg: 128 stranica
Uvez: meki
Godina izdanja: 2014.


U literaturi postoji razmjerno velik broj knjiga o raznim praktičnim aspektima izrade programske potpore (engl. software) u okviru područja koje se naziva programsko inženjerstvo (engl. software engineering). Pritom je fokus stručne literature najčešće na raznim tehnikama programiranja, programskim jezicima, programskim knjižnicama i programskim alatima. Vrlo je malo priručnika koji se bave inženjerskim, sustavnim pristupom modeliranju programske potpore. Pogotovo nedostaje bilo kakve slične literature na hrvatskom jeziku. Nedostatak literature navodi na zaključak da su današnji procesi programskog inženjerstva neorganizirani ili još uvijek pod sveobuhvatnom kontrolom mentalnog sklopa jednog ili nekolicine programera što je daleko od istine. Bilo koja ozbiljna tvrtka nužno radi na projektima koji zahtjevaju opsežnu tehničku dokumentaciju i koji si ne mogu dozvoliti da ovise o mentalnim procesima nekolicine programera. Upravo suprotno, programska potpora mora biti pravilno dokumentirana i poduprta modelima kako bi bilo koji inženjer mogao nastaviti njezin razvoj. Modelno-usmjereni pristup oblikovanju programske potpore (engl. Model-Based Design) danas je u srcu procesa programskog inženjerstva. Srž modelno-usmjerenog pristupa čini jezik za izgradnju modela. Iako je u prošlosti bilo raznih pokušaja tekstualnog opisa modela programskih sustava, tek je grafički prikaz doveo do stvarnog poboljšanja učinkovitosti cjelokupnog razvojnog procesa. Grafički prikaz olakšao je razumijevanje programskog sustava svima. Zasigurno najuspješniji jezik za modeliranje programske potpore, koji se tijekom godina postepeno razvijao i postao industrijskom normom je UML. U ovom priručniku, autori kroz primjere i riješene zadatke pokazuju ispravan način primjene UML-a. Ovaj priručnik će koristiti svim inženjerima kojima nedostaje formalno obrazovanje o ovom grafičkom jeziku i koji ga žele naučiti kako bi ga uspješno primijenili u praksi.

Cijena: 100,00 + 5 % PDV kn
Detaljnije...

Primijenjeno računalstvo
Autor: Darko Grundler
ISBN: 953-6647-03-6
Format: 18 x 22 cm
Opseg: 540 stranica
Uvez: meki
Godina izdanja: 2000.

RASPRODANO IZDANJE!

Ovaj udžbenik pokušaj je da se na što jednostavniji način na jednom mjestu objedini područje poznato pod nazivom računalstvo. Osim sklopovlja i programske podrške za računala, u užem smislu, opisuju se i mnogi drugi uređaji i postupci povezani s računalima. Pri tom je težište knjige stavljeno na osobna računala s kojima se većina čitatelja susreće. Način opisa prilagođen je čitatelju koji ne mora biti tehnički stručnjak (od srednje škole ...), dok u isto vrijeme može biti upotrebljiva informacija i stručnjaku (... do fakulteta) – u određenim područjima koja nisu njegova specijalnost. Knjiga je podijeljena u četiri cjeline: povijest računalstva, opis sklopovlja računala s opisom praktično svih tehnologija i sklopova vezanih za računala, opis programa za računala s njihovim značajkama, i na kraju informacijski sustavi. Posebna pozornost posvećena je našem nazivlju, ali se radi izbjegavanja nedoumica u zagradama navodi i naziv na engleskom jeziku.

Cijena: 225,00 + 5 % PDV kn
Detaljnije...

Primijenjeno računalstvo – Izabrani primjeri
Autori: Darko Grundler, Diana Franulić Šarić, Tomislav Rolich
ISBN: 953-6647-36-2
Format: 18 x 22,5 cm
Opseg: 220 stranica
Uvez: meki, spiralni
Godina izdanja: 2002.

Udžbenik je namijenjen studentima i temeljna je literatura za praktičnu primjenu uvodnih računalnih kolegija. Nakon praktičnog dijela kolegija student bi trebao ovladati osnovnom uporabom računala u uredskom i inženjerskom poslovanju. Glavna je zadaća razviti u studenta vještine koje su potrebne pri uporabi suvremenih osobnih ra-čunala. Osim studentima, knjiga može poslužiti i onima koji su zainteresirani za samostalno učenje opisanih programa, od srednjoškolskog đaka, tajnice koja je nefunkcionalna bez računala do profesora na fakultetu. Podijeljena je u pet poglavlja: Operacijski sustav, Program za obradu teksta, Program za tablično računanje, Program za crtanje, Računalna prezentacija, Internet, Izrada www stranica.
Cijena: 90,00 + 5 % PDV kn
Detaljnije...

Magnetski zapis signala

Strossmayerova nagrada za najuspješnija znanstvena djela na hrvatskom jeziku za informacijske znanosti u godini 2006.

Autor: Momir Vujnović
ISBN: 953-6647-66-4
Format: 17,5 x 23,5 cm
Opseg: 456 stranica
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2005.


U uvodnom dijelu knjige prikazana je povijest magnetske pohrane, kao i osnove magnetizma. U središnjem dijelu knjige široko su dane fizikalne osnove magnetskog pohranjivanja signala (zvuk, slika, Dolbyjevi postupci smanjenja šuma). U završnom dijelu knjige obrađuje se magnetski medij, glave za pohranu te digitalna pohrana zvuka i slike s opisom odgovarajućih uređaja (kasetofona, kasetoskopa, kamkordera itd). Navedena je građa široko primjenjiva za razumijevanje djelovanja različitih sustava za magnetski zapis zvuka i slike, koji se upotrebljavaju kako u radio-televizijskim i filmskim studijima, tako i u proizvodnim elektroakustičkim pogonima širokopotrošačke zabavljačke elektronike.

Cijena: 290,00 + 5 % PDV kn

IZDVAJAMO

Da bi kupovali s košaricom ili poslali narudžbenicu, morate se registrirati (ili ako već jeste, koristiti Vaše korisničko ime i lozinku).

Naš direktni e-mail:
graphis1@inet.hr

 Na sve cijene treba dodati 5 % PDV-a.

 

 

NOVO!!!

UML-dijagrami

Napajanje električne vuče

NOVO!!  SIMATIC automatizacijski
sustavi

NOVO! Električna
pogonska tehnika

Fran Bošnjaković:
Nauka o toplini (I., II. i III.)

Nova knjiga R.
Miloševića:
Vakuumski
električni sklopni
aparati!

Imunologija i imunosne bolesti pluća. Izbornik: udžbenik - medicina!

A. Višković UGLJEN: SIGURNA ENERGIJA! Vidi izbornik: stručne knjige:energija.

Primjena programskog sustava Matlab za rješavanje tehničkih problema.

 

Aktualno:

Monografiju "BIOKOVO"
(izabrana 
u 20 najboljih knjiga u 2009.) naručite  telefonom  (01/2322-975) ili e-mailom (vidi popularnoznanstvena knjiga).

 

 

Objavljena je knjiga za djecu poznatog urednika emisija za djecu Hrvatskog radija Čedomila Variole: "Od neprilika do prilika..." (vidi beletristika, romani).